Zorgblokken

Nachtzorg

Het kan gebeuren dat het niet verstandig (meer) is om alleen thuis te zijn. Dit kan slechts voor een korte tijd zijn of langere tijd. Dit kan zijn als ziekte een rol speelt,  dementie of als u herstellende bent van een operatie.

Nachtzorg kan dan een oplossing zijn.  Bij nachtzorg van Peruvia kunt u er vanuit gaan dat er gedurende de nacht van 23:00u – 07:00u een professionele zorgverlener aanwezig is die u steunt met alles wat u tijdens de nacht nodig heeft. Denk aan het in en uit bed stappen voor toiletbezoek.

Nachtzorg is in ieder geval een aanvulling op de zorg die de client overdag ontvangt. Met nachtzorg kunt u dus met een gerust hart en verantwoord blijven wonen in uw eigen omgeving.

Afhankelijk van uw behoefte kunt u bij Peruvia kiezen voor slaapdiensten of waakdiensten.

Het verschil tussen slaap – en waakdiensten

Bij slaapdiensten gaat het om laagcomplexe zorg. De aanwezigheid van de zorgverlener is belangrijk terwijl er weinig tot geen handelingen van medische aard hoeven worden uitgevoerd. De zorgverlener helpt u bijvoorbeeld met in en uitstappen uit bed of een bezoek naar het toilet.

Bij waakdiensten vinden er meer zorgmomenten plaats. De zorg is intensiever vanwege specifieke omstandigheden.

24 uur thuiszorg
Er gaat veel vooraf aan het besluit 24 uur thuiszorg in te schakelen. Er zullen 24 uur per dag zorgverleners in en uit lopen om u dag en nacht zorg te gaan bieden. Het is daarbij belangrijk dat u een vertrouwd en veilig gevoel moet ervaren. Peruvia biedt u de zorg die u nodig heeft EN we ontlasten uw mantelzorger(s).

12 uurs thuiszorg  
Net zoals 24 uurszorg kan 12 uurszorg een oplossing voor u zijn. Denk aan hulp bij uw dagelijkse activiteiten aansluitend aan de zorg in de ochtend( wassen, aankleden, ontbijt)  De hulpverlener biedt verpleging of verzorging maar biedt ook een luisterend oor en gezelschap. Zo komt u de dag door zoals u dat zelf wilt.
4 uurs zorg
Het kan voorkomen dat u een deel van de dag verstoken bent van hulp. Bijvoorbeeld als uw mantelzorg een deel van de dag niet beschikbaar is.  Peruvia is flexibel genoeg om een zorgblok van 4 uur in te zetten. Denk aan de periode rond het avondeten en het nachtklaar maken..

Contact met Peruvia Verzorgt

Bent uw benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op via 036 – 52 14 904 of het contactformulier.

Ga naar contact