Persoonlijke verzorging

Bij persoonlijke verzorging gaat het om het ondersteunen of overnemen van zelfzorg bij mensen met een aandoening of beperking. Dit kan ook inhouden dat de cliënt wordt gestimuleerd om deze activiteiten zelf te doen en aan te leren. Dankzij deze hulp behoudt u het dagelijkse ritme.

Door ziekte, ouderdom, een lichamelijke of meervoudige handicap kunt u (tijdelijk) hulp thuis nodig hebben voor persoonlijke verzorging.

Bij Persoonlijke verzorging is er sprake van zorg aan de cliënt bij het wassen, aankleden, beweging en houding (waaronder in/uit bed gaan), eten en drinken, toiletgang, controle van lichaamsfuncties, hulp bij beperkingen op het vlak van zelfverzorging van haren, sieraden omdoen, zich opmaken, scheren, mond- en gebitsverzorging, hand- en voetverzorging, aanbrengen en uitdoen van prothesen, hoortoestel aan of uitzetten, bril poetsen en opzetten, medicijnen klaarzetten (met uitzondering van het vullen van de weekdozen) en toedienen.

Peruvia geeft ook advies, instructie en voorlichting die in directe relatie staan met de persoonlijke verzorging, zoals hulp bij medicijngebruik. Mantelzorgers van de cliënt kunnen ook advies krijgen als ze dat willen.

Contact met Peruvia Verzorgt

Bent uw benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op via 036 – 52 14 904 of het contactformulier.

Ga naar contact